Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tofu

Emma de Thouars

Verschijning: 23-08-2022

Singel Uitgeverijen

Eenvoudig te bestellen bij:

Tofu: blanco canvas voor alle smaken

Uit: Tofu

15-01-2024 00:00 Rubriek: Review

Tofu cover en quoteEen heel boek over tofu? Jazeker en wat voor een boek! De schrijfster omschrijft tofu als het perfecte blanco canvas om alle smaken op te nemen die je verder nog in de pan stopt. Ik ben zelf niet zo heel bekend met het gebruik van tofu, maar door dit boek ben ik van alles gaan proberen en dat beviel heel erg goed. 

Tofu wordt in het Westen vooral gezien als vleesvervanger, maar in Azië kijkt men daar heel anders naar. Tofu wordt vaak ook gecombineerd met vlees of vis. De voorliefde van de schrijfster voor de Aziatische en Chinese keuken spat van de pagina’s van dit boek af. Je moet voor een aantal van de ingrediënten wel even naar de toko, maar tegenwoordig heeft iedere behoorlijke plaats er wel een. En anders zijn er altijd goede online shops die alles bij je thuis kunnen brengen. 

Als er vlees of vis verwerkt is in de receptuur, geeft de schrijfster bij de meeste recepten ook een vegetarisch alternatief. Hier en daar zijn de gerechten flink pittig en daar moet je van houden. Ook hier kun je natuurlijk naar eigen inzicht de boel een beetje temperen. 

Dit boek bevat niet alleen recepten, maar ook heel veel informatie over tofu.

Conclusie

Wat een fijn boek is dit! De recepten kloppen als een bus. Je kunt er lekker mee experimenteren en je kunt allerlei nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties ontdekken. Zo ben ik nu helemaal fan van gefermenteerde zwarte boontjes, verkrijgbaar bij de toko en een fantastische smaakmaker. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Zelfgemaakte tofu: ook lekker zonder opsmuk →

Een boek over tofu moet natuurlijk een recept bevatten om zelf tofu te maken en gelukkig is dat zo in dit boek.

Butter tofu Sloppy Joe uit 'Tofu' →

Deze Sloppy Joe doet niet onder voor zijn vlezige broertje. Kijk op pagina 43.

Mapo Tofu uit 'Tofu' →

Behoorlijk pittige Mapo Tofu, erg lekker. Kijk op pagina 89.

Mijn favoriet: Pad Prakow met Tofu en een crispy ei →

Lekker pittige pad prakow met een knapperig gebakken eitje.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →