Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tofu

Emma de Thouars

Verschijning: 23-08-2022

Singel Uitgeverijen

Eenvoudig te bestellen bij:

Mijn favoriet: Pad Prakow met Tofu en een crispy ei

Uit: Tofu

23-01-2024 00:00 Rubriek: Getest

De absolute topper uit 'Tofu' tot nu toe was toch wel de Pad Prakow met Tofu en een crispy ei. Het recept vind je op pagina 158 van het boek.

De tofu wordt voor dit gerecht gefrituurd in een laagje neutrale olie, vermengd met een heerlijke saus en geserveerd met rijst een een gefrituurd (en daardoor lekker knapperig) ei. Smullen!

Lees hier de notities die bij dit recept zijn gemaakt

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Zelfgemaakte tofu: ook lekker zonder opsmuk →

Een boek over tofu moet natuurlijk een recept bevatten om zelf tofu te maken en gelukkig is dat zo in dit boek.

Butter tofu Sloppy Joe uit 'Tofu' →

Deze Sloppy Joe doet niet onder voor zijn vlezige broertje. Kijk op pagina 43.

Mapo Tofu uit 'Tofu' →

Behoorlijk pittige Mapo Tofu, erg lekker. Kijk op pagina 89.

Tofu: blanco canvas voor alle smaken →

Tofu van Emma de Thouars - Een heel boek over tofu en echt niet alleen voor vegetariërs. Tofu is zoveel meer dan een vleesvervanger.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.