11-02-2024 00:00 Rubriek: Getest
Uit 'Erie Recepten voor het leven' maakte ik Urap Campur (Urap betekent groente, Campur betekent mengen). Gemengde groenten in gekruide kokos.
Je kunt er allerlei groenten (en dus ook restjes) voor gebruiken. Ik heb sperziebonen en broccoli gebruikt, maar het kan ook met bijvoorbeeld taugé, spitskool of spinazie. Verder gaan hier wat lekkere smaakmakers in, zoals rode pepers, trassi en tamarinde. Alles in bescheiden hoeveelheden, dus het werd niet te pittig. De geraspte kokos heb ik (zoals Erie in het recept adviseert) vermengd met een scheut kokosmelk. Dat intensiveert de kokossmaak.
Het recept is eenvoudig te volgen en ook hier is de bereidingstijd (45 minuten) ruim genomen. Een beetje ervaren thuischef heeft dit in een half uur op tafel. Het gerecht is absoluut lekker, maar je moet natuurlijk wel van kokos houden.
Hierbij maakte ik Ajam Panggang Bumbu Ketjap*link