22-03-2024 08:00 Rubriek: Getest
Van pindasoep zijn vele variaties te vinden. Van oorsprong is het een West-Afrikaans gerecht.
De variant in dit boek is een crowdpleaser, want hij is qua smaak heel toegankelijk. Niet te pittig, niet te zout, niet te vet. Je kunt deze soep bijvoorbeeld prima met kinderen eten.
Je kunt het recept ook prima gebruiken als basis en er je eigen draai aan geven. Maak het wat pittiger bijvoorbeeld door wat extra rode peper of chilivlokken toe te voegen. Of bak stukjes kip en doe die erdoor. Je kunt de soep ook wat zomerser maken door er wat limoensap aan toe te voegen.
Ik probeer als ik kook uit het boek het recept zo trouw mogelijk te volgen, want dan krijg ik de beste indruk van een boek. In het recept wordt geen taugé gebruikt, maar daar kwam ik thuis niet mee weg. Pindasoep zonder taugé bleek geen optie. Nou, vooruit dan maar.
Dit recept is prima te doen voor iedereen. Je moet misschien wat kruiden/specerijen in huis halen die niet op voorraad hebt, maar alles is prima in de gemiddelde supermarkt te vinden.