01-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Gado Gado heeft heel veel lookalikes en soortgelijke gerechten vind je in vele keukens terug. Van oorsprong is het een Javaans gerecht dat op ieder moment van de dag gegeten wordt en dat zowel in restaurants te krijgen is als op straat, bij straatventers. De basis is een mengsel van rauwe en/of gekookte groenten met een saus op basis van pinda.
De essentie
Van Jeroen van Oijen krijgen we niet alleen het recept, maar hij is ook op speurtocht gegaan naar de essentie van een goede gado gado. Alles staat en valt met verse, knapperige groenten, zelfgemaakte pindasaus en mooie contrasten in temperatuur en structuur.
Het is een klusje
Je bent echt wel even bezig met dit gerecht. Helemaal niet erg, maar als je onder tijdsdruk staat is dit misschien niet de juiste keuze om te maken. Wat wel heel fijn is: je kunt alle verschillende onderdelen goed van tevoren klaarmaken/klaarzetten. Dat haalt de stress er al voor een groot deel af.
Mijn keuken was ontploft na het maken van de gado gado, maar het was het meer dan waard. Heerlijk!
De pindasaus
En dan hier even speciale aandacht voor de die f a n t a s t i s c h e pindasaus. Wat mij betreft de pindasaus der pindasauzen. Geen zin om gado gado te maken? Maak dan in ieder geval eens die pindasaus!