Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling

Uit: Ti amo Roma
Een cadeautje van: Deltas/Chantecler

28-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling

Ingrediënten:

  • 150 gram koude boter (plus wat om de vorm in te vetten
  • 80 gram poedersuiker (plus wat om te bestuiven)
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 250 gram patentbloem (plus wat voor de vorm en om te bewerken)
  • 30 gram gemalen amandelen
  • 400-500 gram zwartebessenjam
  • vlaaivorm van 24 cm doorsnee
  • poedersuiker om te bestuiven

=============================================================

Kneed voor het deeg boter met poedersuiker en zout in de keukenmachine of met de hand tot er geen boterklontjes meer in zitten. Kneed het ei erdoor. Werk dan patentbloem en gemalen amandelen erdoor tot er net een homogeen deeg is ontstaan. Maak daar een bal van en druk die plat. Leg die in vershoudfolie gewikkeld ten minste 1 uur koud weg.

Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 5 milimeter, let het in de ingevette en met bloem bestoven vorm en druk het stevig aan; snijd de uitstekende rand zo nodig weg. Rol de rest van het deeg uit tot een cirkel en snijd die met een pizzasnijder in repen van ongeveer 2 centimeter breed. Je kan er eventueel ook andere vormen uitsteken.

Roer de jam glad en verdeel hem over het deeg in de vorm. Leg de deegrepen als een rooster op de vulling. Bak de vlaai 35 minuten tot het oppervlak bruin is. Laat hem afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en bestuif hem naar wens met poedersuiker.

Categorieën: bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino →

Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.

Heerlijke gevulde auberginerolletjes →

Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel →

De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →