Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het grandioze groenteboek

Alice Hart

Verschijning: 08-04-2024

Terra - Lannoo, Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Vegan spiesjes voor de barbecue of grillpan

Uit: Het grandioze groenteboek

10-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

ShiitakespiesjesUit Het Grandioze Groenteboek maakte ik de Shiitakespiesjes. Deze spiesjes zijn heel geschikt om vegetariërs en veganisten mee te verwennen als je gaat barbecuen. 

Ze zijn eenvoudig te maken en de teriyakimarinade maakt ze bijzonder smaakvol. 

Helaas was het geen barbecueweer toen ik ze ging maken en een grillpan heb ik niet. Ik heb de spiesjes daarom in een koekenpan gebakken en dat ging ook heel goed. Je mist dan natuurlijk wel die lekkere grillstrepen. Evengoed waren ze erg lekker. Doe je het net al ik in een koekenpan? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om ze zonder spiesen te bakken, maar lekker te roerbakken. 

Ik heb er rijst bij gekookt. Het restje marinade heb ik door de rijst gedaan samen met wat andere restjes die ik nog in huis had. Het toont maar weer aan dat smaakvol niet gelijkstaat een eten met vlees/vis. Ook met groente kun je een hele smaakvolle maaltijd op tafel zetten. 

Shiitakespiesjes

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Cheesecakepotjes met gezouten honing →

Het enige wat je hoeft te doen om deze potjes te serveren, is een laagje overheerlijke gezouten roomkaas over de crumb van gekaramelliseerde gemberkoekjes en gerookte amandelen over 4 glaasjes verdelen.

90 Vegetarische klassiekers met een twist →

Een boek vol recepten waarin groenten schitteren en vleesvervangers schitteren door afwezigheid.

Zelden zo'n lekkere pastasaus gegeten →

Verrukkelijke pasta met een saus van geroosterde paprika, verse tomaten, basilicum en chilipeper.

Gevulde tomaten om je vingers bij af te likken →

Heerlijke met rijst, linzen, saffraan en venkel gevulde tomaten uit de oven.

Lijstjes [1] →

Getest [128] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Provençaalse halloumi →

Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Review [36] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Recensie: Maak Soep →

Soep is lekker, eenvoudig en gezond. Dit boek bevat 50 zeer smakelijke soeprecepten.

Recensie: Dumplings →

'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Recept [31] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.