Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Snelle BBQ-salade

Uit: Grillen en Chillen
Een cadeautje van: BBK Producties

24-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 2 personen als bijgerecht

Snelle BBQ-salade

Ingrediënten

  • 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
  • 250 gram zoete cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 blikje maïs, afgespoeld
  • 1/2 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • 1 rijpe avocado
  • klein bosje verse koriander, fijngehakt
  • lekkere olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de halve rode ui in dunne ringen en laat die even weken in het limoensap
  2. Meng in een kom de zwarte bonen, cherrytomaatjes, maïs en rode ui. Bewaar het limoensap nog even. Snijd pas vlak voor het serveren het vruchtvlees van de avocado in stukjes en voeg die toe.
  3. Breng de salade op smaak met koriander, een flinke scheut olijfolie, wat van het overgebleven limoensap en zout en peper naar smaak.

Categorieën: bijgerecht, vegetarisch

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine →

Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Een verrassend lekkere salade, top! →

Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Recept [38] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Lijstjes [1] →

Review [40] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Getest [140] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen