16-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
4 porties
30 minuten
Voor de gefrituurde kip:
- 1 kg kippenvleugels of een ander stuk kip naar keuze
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 1 el knoflookpoeder
- 50 g maizena of aardappelzetmeel
- 2 eieren (L)
- 2 el sesamolie
- ½ tl bakpoeder
- 1-2 l koolzaadolie, om in te frituren
Pittige, zoetzure Koreaanse saus
- 1 el koolzaadolie, om in te bakken
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tl fijngehakte verse gember
- 5 el ketchup
- 2 el gochujang
- 2 el honing of agave- of ahornsiroop
- 3 el basterdsuiker of kristalsuiker
- 3 el rijstazijn of wittewijnazijn
- 6 el sojasaus
- 2 el sesamolie
Serveer met
- lente-ui, in ringetjes
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Doe de kip met alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Meng tot de kip helemaal bedekt is en de marinade de consistentie van boter heeft. Verhit de olie tot 165 ℃ in een grote pan met hoge zijkanten of in een friteuse.
- Leg de kipstukjes voorzichtig een voor een in de pan of frituur en frituur ze 10-12 minuten. Draai ze elke drie minuten om. Haal ze er dan uit en leg ze op een rooster of op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
- Verhit voor de Koreaanse saus de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de gember 30 seconden. Zet het vuur laag, voeg de rest van de ingrediënten toe en bak goed door. Haal de pan dan van het vuur.
- Nu kun je zelf kiezen. Als je ongeduldig bent dan kun je de gefrituurde kip met de saus mengen en direct opdienen. Maar als je extra knapperige kip wilt, dan frituur je de stukjes nog een keer, circa 8-10 minuten. Daarna meng je ze met de saus en kun je genieten van heerlijke gefrituurde Koreaanse kipstukjes. Voeg aan het einde nog wat lente-ui en wat sesamzaadjes toe om het helemaal af te maken.