Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tasty Asia

Filip Poon

Verschijning: 08-05-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Korean Fried Chicken

Uit: Tasty Asia
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

16-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

4 porties

30 minuten

Korean Fried Chicken

Voor de gefrituurde kip:

  • 1 kg kippenvleugels of een ander stuk kip naar keuze
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 50 g maizena of aardappelzetmeel
  • 2 eieren (L)
  • 2 el sesamolie
  • ½ tl bakpoeder
  • 1-2 l koolzaadolie, om in te frituren

Pittige, zoetzure Koreaanse saus

  • 1 el koolzaadolie, om in te bakken
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 5 el ketchup
  • 2 el gochujang
  • 2 el honing of agave- of ahornsiroop
  • 3 el basterdsuiker of kristalsuiker
  • 3 el rijstazijn of wittewijnazijn
  • 6 el sojasaus
  • 2 el sesamolie

Serveer met

  • lente-ui, in ringetjes
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de kip met alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal. Meng tot de kip helemaal bedekt is en de marinade de consistentie van boter heeft. Verhit de olie tot 165 ℃ in een grote pan met hoge zijkanten of in een friteuse.
  2. Leg de kipstukjes voorzichtig een voor een in de pan of frituur en frituur ze 10-12 minuten. Draai ze elke drie minuten om. Haal ze er dan uit en leg ze op een rooster of op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  3. Verhit voor de Koreaanse saus de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de gember 30 seconden. Zet het vuur laag, voeg de rest van de ingrediënten toe en bak goed door. Haal de pan dan van het vuur.
  4. Nu kun je zelf kiezen. Als je ongeduldig bent dan kun je de gefrituurde kip met de saus mengen en direct opdienen. Maar als je extra knapperige kip wilt, dan frituur je de stukjes nog een keer, circa 8-10 minuten. Daarna meng je ze met de saus en kun je genieten van heerlijke gefrituurde Koreaanse kipstukjes. Voeg aan het einde nog wat lente-ui en wat sesamzaadjes toe om het helemaal af te maken. 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Tasty Asia →

Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.

Getest: Pad Thai →

Pad Thai is niet moeilijk te maken, een heerlijk gerecht met tofu en garnalen. De Pad Thaisaus is top!

Getest: Nasi Goreng streetfood style →

Fried rice streetfood style, met alle karakteristieke smaken die daarbij horen.

Getest: Rode kipcurry →

Een supersnelle en super makkelijke, romige curry: Rode Kipcurry

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [42] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Getest [145] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Lijstjes [1] →

Review [43] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!