01-07-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
We hadden een lunchafspraak in Groningen en we maakten natuurlijk van de gelegenheid gebruik om inkopen te doen op één van de fijnste markten van Nederland: de zaterdagse markt op de Vismarkt. En we haalden nog wat ingrediënten bij Nazar Supermarkt & Slagerij, want er ging Syrisch gekookt worden uit De Syrische keuken van Imad en daarvoor zijn ingrediënten nodig die in ons provincie stadje niet te vinden zijn.
Allereerst op zoek naar heilbot. Helaas grepen we mis. Geen heilbot... De heilbot komt uit de familie van de schollen, dus ik heb maar twee scholfilets genomen.
Vraag je visboer om de vis voor je te fileren en dan is het werkelijk een kwestie van in een ovenschaal doen, smaakmakers erbij, oven in en over 20 minuten is je visje klaar. Makkelijker wordt het niet.
Ik ben niet zo hele grote zuurfanaat, dus omdat er schijfjes citroen op het gerecht gaan, heb ik geen sumak (dat heeft ook een wat zurige smaak) weggelaten. Sumak is wel echt heel lekker, dus doe het vooral wel als je ervan houdt.
Categorieën: hoofdgerecht