11-07-2024 19:45 naar notities Rubriek: Getest
Als er in een kookboek een curryrecept staat, dan móet ik dat proberen. Zo ook de klassieke kipcurry uit 'Lekker Caribisch Koken'. Volgens de schrijver van het boek (Chef Tee) is het een eenvoudig gerecht.
Eenvoudig of juist niet?
Hij is misschien eenvoudig te maken, maar de smaken zijn zeker niet eenvoudig. De veelvoud aan specerijen geven de curry een hele lekkere complexe smaak en de Scotch Bonnet peper zorg voor een soort ontploffing in je mond die lekker natintelt op je lippen. Als je niet van pittig eten houdt, zou ik zeker geen Scotch Bonnet gebruiken, maar een wat minder heftige Spaanse peper.
Gebruik verder kwalitatief goede bouillon en verse producten, dan kan er niets misgaan.
Eén klein kritiekpuntje...
Bij het recept staat: voor 8-12 personen maar dat klopt - vrees ik - alleen als je met 8 minimensjes bent of naast deze curry nog heel veel andere dingen eet. Wij hebben er met drie personen van gegeten en de pan ging schoon op. Nou zijn wij best grote eters, maar 8 tot 12 lijkt me toch echt niet mogelijk met deze hoeveelheden.