Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine

Uit: Grillen en Chillen

01-08-2024 20:00 Rubriek: Getest

JoeEindelijk is het een beetje barbecueweer! We stookten onze Joe weer lekker op en we pakten het barbecueboek van Ilona de Wit er weer bij, want daar valt nog een hoop uit te maken.

Een eerste barbecueronde leverde al deze recensie op en onderaan dit artikel lees je welke recepten uit het boek van Ilona ik nog meer heb getest. 

Ik maakte de aardappelsalade van bladzijde 61, de tonijnsteak van bladzijde 100 en de gegrilde aubergine van bladzijde 55.

De aardappelsalade is een absolute crowdpleaser. Hij past met zijn friszurige smaak perfect bij gegrild vlees of vis. Dit recept kun je bij heel veel gelegenheden gebruiken. Het is goed van tevoren te bereiden, dus een relaxte barbecueavond is gegarandeerd.

Aardappelsalade

Bij deze salade maakten we de gegrilde aubergine en de tonijnsteak die tegelijk op de grill gingen. De aubergineplakken gril je aan beide zijden tot ze gaar zijn en de tonijnsteak (ongeveer 2 cm dik) is in twee keer twee minuten precies goed. De recepten uit het boek kloppen dus, maar ik ben van Ilona ook niet anders gewend.

Tonijnsteak

Gegrilde aubergine

Ik ben nog altijd erg blij dat Ilona besloot dit boek te maken. Iedereen kan het en dat is ook precies de bedoeling van dit boek geweest. Ontspannen barbecuen op een eenvoudige grill. Zo'n enorm grillei is voor het maken van Ilona's recepten echt niet nodig. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Snelle BBQ-salade →

Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Een verrassend lekkere salade, top! →

Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.