Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grillen en Chillen

Ilona de Wit

Verschijning: 16-04-2024

BBK Producties

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine

Uit: Grillen en Chillen

01-08-2024 20:00 Rubriek: Getest

JoeEindelijk is het een beetje barbecueweer! We stookten onze Joe weer lekker op en we pakten het barbecueboek van Ilona de Wit er weer bij, want daar valt nog een hoop uit te maken.

Een eerste barbecueronde leverde al deze recensie op en onderaan dit artikel lees je welke recepten uit het boek van Ilona ik nog meer heb getest. 

Ik maakte de aardappelsalade van bladzijde 61, de tonijnsteak van bladzijde 100 en de gegrilde aubergine van bladzijde 55.

De aardappelsalade is een absolute crowdpleaser. Hij past met zijn friszurige smaak perfect bij gegrild vlees of vis. Dit recept kun je bij heel veel gelegenheden gebruiken. Het is goed van tevoren te bereiden, dus een relaxte barbecueavond is gegarandeerd.

Aardappelsalade

Bij deze salade maakten we de gegrilde aubergine en de tonijnsteak die tegelijk op de grill gingen. De aubergineplakken gril je aan beide zijden tot ze gaar zijn en de tonijnsteak (ongeveer 2 cm dik) is in twee keer twee minuten precies goed. De recepten uit het boek kloppen dus, maar ik ben van Ilona ook niet anders gewend.

Tonijnsteak

Gegrilde aubergine

Ik ben nog altijd erg blij dat Ilona besloot dit boek te maken. Iedereen kan het en dat is ook precies de bedoeling van dit boek geweest. Ontspannen barbecuen op een eenvoudige grill. Zo'n enorm grillei is voor het maken van Ilona's recepten echt niet nodig. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Snelle BBQ-salade →

Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Easy en relaxt Chillen en Grillen →

Barbecueliefhebber Ilona de Wit schreef een BBQ-boek voor iedere dag. Geen ingewikkeld gedoe, maar chill aan de grill.

Gehaktbalspiesen en Surf & Turf spiesen →

Gehaktballetjes op een stokje van de barbecue, wat wil je nog meer? Ah ja, garnalenspiesen natuurlijk.

Barbecue spiesen met kip en zalm én pindasaus! →

Spiesen met Oosterse smaakmakers schreeuwen natuurlijk om pindasaus. In Grillen & Chillen staan ook vele variaties op deze spiesen.

Een verrassend lekkere salade, top! →

Als je denk aan een salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue verval je snel in meer-van-hetzelfde. Deze salade is echt anders.

Lijstjes [1] →

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.