Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Paddenstoelen

Martin Nordin

Verschijning: 18-09-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Romige champignonsoep met tahin, miso en cashew

Uit: Paddenstoelen
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

09-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 6 personen 

Champignonsoep

Ingrediënten voor de champignonsoep:

  • 600 gram champignons
  • 2 el koolzaadolie
  • 50 gr bosui, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 1 el mirin
  • 1 el cashewpasta 
  • 1 el tahin
  • 1 tl witte miso
  • 100 ml geroosterde-paddenstoelenbouillon of groentebouillon
  • 200 ml cashewmelk of andere notenmelk (of koemelk)

Voor de kruidenmix:

  • 2 tl gochugaru (Koreaans chilipoeder)
  • 1 el edelgistvlokken
  • 1 el geroosterde witte sesamzaadjes
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 1 el geroosterde boekweit

Voor de garnering:

  • 3 kleine baguettes
  • 2 el koolzaadolie
  • szechuanpeperolie

Bereiding:

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Giet de koolzaalolie in een kookpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de champignons, bosui en knoflook toe en bak tot de bosui en knoflook zacht worden, zonder dat ze verkleuren. Giet de mirin erbij, voeg de cashewpasta, tahin en miso toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon en cashewmelk toe, zet het vuur iets lager en laat op laag vuur pruttelen tot het iets is ingekookt.
  2. Doe alle ingrediënten voor de kruidenmix, behalve de boekweit, in de blender en pulseer zodat alles goed gemixt wordt. Giet het mengsel in een kom, voeg de boekweit toe en roer door. 
  3. Snijd de baguettes in de lengte door, besprenkel ze met wat koolzaadolie en rooster of bak ze kort op de opengesneden zijde. Leg een stuk baguette in een kom, giet er een deel van de champignonsoep over en maak het af met de kruidenmix en een paar scheutjes szechuanpeperolie.

Titel: Paddenstoelen / Oorspronkelijke titel: Laga Svamp
Auteur: Martin Nordin
Nederlandse uitgever: Uitgeverij Becht, Haarlem
Prijs: 22,99 euro

Categorieën: hoofdgerecht, voorgerecht, soep

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Getest: Romige Pasta met gebakken champignons en spruitjes →

Simpele champignons en simpele spruitjes in een heerlijke romige pasta.

Getest: Eekhoorntjesbroodrisotto met cashewpasta →

Niks langzaam bouillon toevoegen en rustig maar continu roeren. Dit is een geheel andere wijze van risotto maken.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →