Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Fantastische blikfruitgranita

Uit: Simply Jamie

13-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Elk voor 6 / Voorbereidingstijd 5 minuten / Invriezen 5 uur

Granita

MANDARIJN
300 g mandarijntjes op siroop (blik)
25 ml Campari

KERSEN
425 g amarenen op siroop (blik)
25 ml whisky

AARDBEI
400 g aardbeien op siroop (blik)
50 ml vlierbloesemsiroop
sap van ½ citroen

PEER
400 g peren op siroop (blik)
2 cm gemberwortel (geschild)
sap van ½ citroen

ANANAS
425 g ananas op siroop (blik)
sap van 1 limoen

ABRIKOOS
400 g abrikozen op siroop (blik)
1 tl vanillepasta

  1. Kies je combi en maal de ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel – proef en tweak zo nodig met een beetje suiker.
  2. Giet het mengsel in een platte, diepvriesbestendige bak of schaal van 20 cm (ik gebruik het liefst porselein of aardewerk, dat ziet er leuk uit op tafel), vries minimaal 5 uur in, dek af en laat in de vriezer staan tot je zover bent. 
  3. Schraap de granita aan tafel met twee vorken los – je moet daar wel snel bij te werk gaan, maar het is de moeite waard! Heerlijk met geklopte slagroom, yoghurt, crème fraîche of vla, en in de vriezer wel 3 maanden houdbaar.

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Kip in broodsaus uit de oven →

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Review [40] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Getest [140] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Getest: Romige Pasta met gebakken champignons en spruitjes →

Simpele champignons en simpele spruitjes in een heerlijke romige pasta.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Recept [36] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.