Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

A Very Vegan Christmas

Sam Dixon

Verschijning: 03-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Bloedsinaasappelpavlova

Uit: A Very Vegan Christmas
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

19-11-2024 08:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 6 tot 8 personen

Bloedsinaasappelpavlova

Ingrediënten:

  • 125 ml aquafaba (vegan eiwitvervanger)
  • 1/2 tl witte azijn
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 bloedsinaasappels, of gewone sinaasappels of clementines als je geen bloedsinaasappels kunt vinden
  • 3 el kristalsuiker
  • 400 g (1 blik) kokosslagroom
  • 5-7 physalis, ter versiering (optineel)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Klop de aquafaba met de witte azijn 8 tot 10 minuten of tot het mengsel blijft staan in stijve pieken in een standmixer of met behulp van een elektrische handmixer op hoge snelheid in een geheel schone, grote, bij voorkeur metalen kom. 

Klop de basterdsuiker geleidelijk, een eetlepel per keer, erdoor tot de meringue luchtig en stijf is en een lichtbruine kleur heeft.

Schep de meringue voorzichtig op de beklede bakplaat in een cirkel met een diameter van ongeveer 23 cm. Bak de meringue ongeveer 2 uur of tot de meringue stevig is en makkelijk loskomt van het bakpapier.

Schil de sinaasappels, verwijder de witte vliezen en snijd de vruchten in de breedte in schijven van 1 cm dik. Leg de sinaasappelschijven in een kom, strooi 1 eetlepel kristalsuiker erover en zet de kom erzij zodat de kristalsuiker kan intrekken.

Haal de meringue uit de oven zodra hij klaar is en laat hem volledig afkoelen. Klop in een grote kom de kokosslagroom met de overgebleven 2 eetlepels kristalsuiker tot hij in zachte pieken blijft staan. Schep de kokosroom op de meringue en leg hier de sinaasappelschijven en desgewenst de physalis op. Snijd de meringue voorzichting in punten en serveer.

Uit: A Very Vegan Christmas
Uitgever: Good Cook
Prijs: 17,50 euro

Categorieën: nagerecht, bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.