Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht

Uit: Flavour

05-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Geroosterde tomaten met labneh en sumakolieIn de klassieke Perzische keuken worden geroosterde tomaten veel gegeten als bijgerecht. De tomaten worden dan vaak op een houtskoolbarbecue geroosterd tot het vel geblakerd is en het zachte vruchtvlees van binnen lekker sappig is. 

In Flavour combineert de schrijfster de tomaten met labneh (met zout vermengde uitgelekte yoghurt) en een specerijenolie. 

We aten het als bijgerecht bij deze plaattaart en we aten onze vingers erbij op. Wat was dit lekker en wat is het ontzettend eenvoudig te maken. 

Deze tomaten combineren ook fantastisch met een goed stuk gegrild vlees of vis of op een schotel, samen met andere gegrilde/geroosterde groenten. Heerlijk!

Geroosterde tomaten met lebneh en sumakolie

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Alle blogs in de rubriek Getest [145]

Getest: Kletskoppen →

29-10-2024 Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

28-10-2024 Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

24-10-2024 Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Review [43] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [42] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.