15-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Rendang ligt altijd wat ingewikkeld. Er worden veel variaties gepubliceerd die niet altijd (en misschien wel meestal niet) aan alle traditionele eisen voldoen. Het maakt mij niet zoveel uit hoe je het noemt, als het maar lekker is. Ook in The Curry Guy Kip staat een variatie. En zoals de titel van het boek al verraadt: met kip.

Dat gerecht heb ik gemaakt. Als je het hebt over rendang, dan heb je het over een stoofgerecht. Een stoofgerecht moet lang stoven en pruttelen. Deze rendang is in 45 minuten klaar. Ik heb me opnieuw precies aan het recept gehouden en het resultaat was lekker, maar in 30 minuten pruttelen krijg je citroengras niet goed zacht en dus blijf je wat harde stukjes proeven. Bovendien weet ik niet waar de bruine kleur van het gerecht uit het boek precies vandaan komt, die van mij was veel lichter, bijna tegen het gelig/witte aan.

Ja, het is een lekker gerecht, maar ik zou de saus de volgende keer veel langer laten pruttelen. En of het de naam rendang mag dragen ... ik bemoei me er maar niet mee :-)
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: hoofdgerecht