Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

The Curry Guy Kip

Dan Toombs

Verschijning: 05-11-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Kipsamosataartjes

Uit: The Curry Guy Kip
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

13-03-2025 11:55 naar notities Rubriek: Recept

Voor 5 tot 10 personen / Voorbereiden 15 min. / Bereiden: 30 min.

Kipsamosataartjes

Voor de keema:

  • 2 el ghee
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 1 afgestreken tl zout, plus extra naar smaak
  • 2 el knoflook-gemberpasta (zie pag. 161 of kant-en-klaar, o.a. toko)
  • 3 groene rawits of andere groene chilipepers, fijngehakt
  • 1 middelgrote tomaat, in kleine blokjes
  • 1 tl Kashmiri-chilipoeder (o.a. toko), meer of minder naar smaak
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 1 tl garam masala (zie pag. 161)
  • 500 g kipgehakt
  • 3 el fijngehakte koriander
  • zout naar smaak

Voor de filodeegbakjes

  • 6 vellen filodeeg
  • 3 el ghee of boter, gesmolten

Ter garnering

  • 3 el fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

Smelt de ghee in een pan op middelhoog vuur. Roer het komijnzaad erdoor en laat de smaak 30 seconden in de ghee trekken. Voeg de ui en het zout toe en bak in circa 5 minuten zacht en glazig. Roer de knoflook-gemberpasta en de rawits erdoor, bak 30 seconden en roer dan de tomaat, het Kashmiri-chilipoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en de garam masala erdoor. 

Voeg het kipgehakt en 250 ml water toe. Druk het gehakt uit elkaar tot losse sliertjes terwijl het water aan de kook komt. Laat onder af en toe roeren 15 minuten met een deksel op de pan garen. Haal dan het deksel van de pan en laat zachtjes koken, tot het water is verdampt en de kip bruin wordt. Voeg de koriander toe en breng op smaak met zout. Schep de vulling op een bord en laat afkoelen terwijl je de filodeegbakjes maakt.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg de vellen filodeeg op een schoon werkvlak en bestrijk elk vel met wat gesmolten ghee of boter.

Maak twee nette stapeltjes van elk drie vellen filodeeg. Steek met een ronde uitsteekvorm van circa 10 cm zoveel mogelijk cirkels uit het deeg. Ik heb meestal 12 cirkels, maar het hangt af van het formaat van de deegvellen.

Vet een cupcakevorm met 12 holtes licht in met gesmolten boter of ghee en bekleed elke holte met een uitgestoken deegcirkel die uit 3 laagjes filodeeg bestaat. Verdeel de keema over het deeg en bak 15 minuten in de oven, tot de bakjes krokant zijn en het vlees heet is.

Leg de samosataartjes op een schaal, garneer met de koriander en serveer.

 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: voorgerecht, tussendoortje, snack, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: The Curry Guy Kip →

Smaakvolle gerechten uit India en Zuidoost-Azië

Getest: Soto Ajam →

Indonesische kippensoep met veel groente en mihoen

Getest: Kip Rendang →

Rendang is een stoofgerecht, meestal gemaakt met rundvlees. Deze Indonesische variatie is met kip

Getest: Boterkip Karahi →

Een populaire, milde curry uit New Delhi

Recept: Koreaanse Pittige Ramen →

Voor als je zin hebt in veel smaak, maar geen zin hebt in koken.

Recept: BBQ Kip Yakitori →

Eén van de eenvoudigste barbecuerecepten die er zijn.

Alle blogs in de rubriek Recept [86]

Recept: Crème Caramel met Kokosmelk →

22-04-2025 Uit Zuid-Vietnam

Recept: Oosterse Komkommersalade →

21-04-2025 Komkommersalade met een Oosterse twist. Lekker bij vrijwel alles!

Recept: Gebakken portobello's met citroengras, kurkuma en chilipeper →

21-04-2025 Lekker met gekookte witte rijst

Review [60] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Bakken in de Airfryer →

Hoe het bakken in de airfryer mij beviel? Lees vooral even mee.

Recensie: Bij Meera aan Tafel →

Eten met de seizoenen, zonder vlees maar bomvol smaak.

Getest [180] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Geroosterde kip met Chinees vijfkruidenpoeder →

De Vietnamese variant op de geroosterde kip uit de Franse keuken, op smaak gebracht met Chinese vijfkruidenpoeder.

Getest: Gekaramelliseerde garnalen →

De zoutige zoetigheid van de saus combineert fantastisch met de smaak van garnalen

Getest: Kormabloemkool met kardemomrijst →

Een volwaardige maaltijd, deze verrukkelijke salade

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →