16-03-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Soto Ajam is een traditioneel Indonesische (goed gevulde) kippensoep. Deze soep wordt vaak als ontbijt gegeten. In het westen is het gebruikelijker om soep als lunch of avondeten te eten.

In de Soto Ajam uit The Curry Guy Kip zit o.a. mihoen, zodat het wel echt een goed vullende soep is die prima dienst kan doen als maaltijdsoep voor in de avond.
Je maakt eerst een pasta van knoflook, gember, kemirinoten, sjalotten en kurkumapoeder. Die pasta bak je in een scheut koolzaadolie even lekker aan en vervolgens gaat dan de o.a. de bouillon erbij. De kip gaar je in de bouillon en terwijl dat gaart en pruttelt wel je de mihoen, snijd je de groenten en kook je de eieren.
Vervolgens voeg je alles samen en dan is het smullen maar. De bouillon moest ik nog een beetje bijzouten, maar verder heb ik aan de smaken niet hoeven sleutelen. Heel lekker gerecht en een prima recept!
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: hoofdgerecht, soep, gevogelte