Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

The Curry Guy Kip

Dan Toombs

Verschijning: 05-11-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Koreaanse Pittige Ramen

Uit: The Curry Guy Kip
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

12-03-2025 11:55 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / voorbereiden: 10 minuten / bereiden: 15 minuten

Koreaanse pittige ramen

Voor de ramen: 

  • 4 eieren (optioneel)
  • 700 gram kipdijfilet, in kleine stukjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 6 kastanjechampignons, in dunne plakjes, of 1 handvol enoki (o.a. toko)
  • 2 l ongezouten kippenbouillon
  • 450 g gedroogde ramennoedels
  • zout, naar smaak

Voor de marinade

  • 2 tl sesamolie
  • 3,5 el gochujang (Koreaanse chilipasta, o.a. toko; meer of minder naar smaak)
  • 1 el gochugaru (Koreaanse chilivlokken, o.a. toko; meer of minder naar smaak)
  • 2 el witte miso (Japanse sojabonenpasta, o.a. toko)
  • 2 el knoflook-gemberpasta (zie pag. 161 of kant-en-klaar, o.a. toko)
  • 2 el lichte sojasaus of tamari (Japanse glutenvrije sojasaus, o.a. toko)

Ter garnering

  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 4 rode rawits of andere rode chilipepers, in de lengte opengesneden (optioneel)
  • 4 el fijngehakte koriander (optioneel)
  • extra groenten naar keuze (optioneel)

Bereidingswijze:

Kook de eieren 6 tot 8 minuten, tot ze de gewenste garing hebben. Na 6 minuten is de dooier zacht en na 8 minuten hard, maar het hangt af van het formaat van het ei. Leg de gekookte eieren in ijskoud water zodat ze niet doorgaren. Pel de eieren en snijd in de lengte doormidden. Ze warmen later weer op in de bouillon.

Klop alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom door elkaar en schep de kip erdoor. Laat marineren terwijl je de ui bakt, of maximaal 4 uur afgedekt in de koelkast als dat beter uitkomt. Verhit de sesamolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en kastanjechampignons toe en bak 5 minuten; voeg enoki als je die gebruikt vlak voor het serveren toe, want die zijn erg snel gaar. Voeg de gemarineerde kip met alle marinade toe en bak regelmatig roerend circa 3 minuten, tot de kip voor 80 procent gaar is. Schenk de bouillon erbij en breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook.

Laat intussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking wellen. Doe dit niet te lang, want dan worden ze zompig en vallen ze uit elkaar. Ze moeten een beetje al dente zijn, want ze garen nog door in de hete bouillon. Breng de bouillon indien nodig verder op smaak met zout.

Verdeel de noedels over vier grote kommen. Voeg aan elke kom wat kip, bouillon en eventueel twee halve eieren toe.

Garneer met de lente-ui en eventueel chilipepers, koriander en extra groenten, zoals rode paprika.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: The Curry Guy Kip →

Smaakvolle gerechten uit India en Zuidoost-Azië

Getest: Soto Ajam →

Indonesische kippensoep met veel groente en mihoen

Getest: Kip Rendang →

Rendang is een stoofgerecht, meestal gemaakt met rundvlees. Deze Indonesische variatie is met kip

Getest: Boterkip Karahi →

Een populaire, milde curry uit New Delhi

Recept: Kipsamosataartjes →

Een uitstekend voorgerecht of hapje bij een drankje.

Recept: BBQ Kip Yakitori →

Eén van de eenvoudigste barbecuerecepten die er zijn.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →