Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De bijbel van de Vietnamese keuken

Mai Nguyen

Verschijning: 27-03-2025

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Geroosterde kip met Chinees vijfkruidenpoeder

Uit: De bijbel van de Vietnamese keuken

24-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Ken je de reclameleus met deuntje 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees ... kip' nog? Het is waar! Met kip kun je zoveel doen. Het heeft een vrij neutrale smaak van zichzelf en je kunt er dus iedere draai aan geven die je zelf wilt. 

In De Bijbel van de Vietnamese Keuken staat een Geroosterde kip met Chinees Vijkruidenpoeder waar ik echt mijn vingers bij heb afgelikt. 

Geroosterde Kip

En echt niet moeilijk! Je maakt de marinade en daar zet je de kippenbouten een paar uurtjes in weg om te marineren. Als je niet zo heel vaak Aziatisch kookt, dan moet je misschien wel wat ingrediënten in huis halen (vissaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus, vijfkruidenpoeder...). Wel zijn het allemaal ingrediënten die je in de meeste supermarkten wel zal kunnen vinden. 

Als de kip de oven ingaat (2 keer drie kwartier, dus begin op tijd), maak je met de marinade een saus (inkoken met kokoswater) die waanzinnig lekker is. Ik heb er rijst bij gemaakt en een eenvoudige Oosterse komkommersalade. Echt eenvoudig, echt heel lekker!

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, vlees, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De bijbel van de Vietnamese Keuken →

"In Vietnam worden recepten mondeling en van generatie op generatie doorgegeven tijdens het koken, terwijl je erbij staat"

Getest: Gekaramelliseerde garnalen →

De zoutige zoetigheid van de saus combineert fantastisch met de smaak van garnalen

Recept: Crème Caramel met Kokosmelk →

Uit Zuid-Vietnam

Recept: Gebakken portobello's met citroengras, kurkuma en chilipeper →

Lekker met gekookte witte rijst

Recept: Gebakken rijst met zeevruchten →

Uit de Bijbel van de Vietnamese Keuken

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer