04-03-2024 00:00 Rubriek: Getest
Uit 'Vega India' maakte ik de Koninklijke Eiercurry van pagina 176.
Kooktip
Het recept klopt als een bus en is heel goed te volgen. Dit gerecht kan iedereen maken. Wat ik vaak meegeef aan mensen die graag lekker willen koken, maar de handigheid niet hebben of snel in een stressmodus schieten is: zorg dat alles klaarstaat voordat je gaat koken. Zorg voor een flinke voorraad kleine bakjes, schaaltjes of schoteltjes en zet alles afgewogen en gesneden klaar. Zo kun je je tijdens het koken volledig op het koken concentreren.
Ingrediënten
Het enige ingrediënt voor dit recept dat ik niet kon vinden was wit maanzaad. Volgens de marktkraamhoudster is dit ook een zeer zeldzaam ingrediënt. Ik heb blauw maanzaad meegenomen in plaats van wit maanzaad.
De smaak van de kormasaus heeft veel 'lagen', of 'diepte'. Het is wat lastig onder woorden te brengen, maar er gebeurt bij iedere hap veel in je mond. Dit komt door de kruiden en specerijen die in bepaalde combinaties en hoeveelheden een bepaalde uitwerking hebben. Heerlijke saus bij de neutrale smaak van de eieren.
Dit gerecht is eenvoudig vegan te maken door de Griekse yoghurt te vergangen door plantaardige yoghurt.