Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Vega India

Paulami Joshi

Verschijning: 08-11-2023

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Smullen: eieren in een romige kormasaus

Uit: Vega India

04-03-2024 00:00 Rubriek: Getest

Uit 'Vega India' maakte ik de Koninklijke Eiercurry van pagina 176. 

Kooktip

Het recept klopt als een bus en is heel goed te volgen. Dit gerecht kan iedereen maken. Wat ik vaak meegeef aan mensen die graag lekker willen koken, maar de handigheid niet hebben of snel in een stressmodus schieten is: zorg dat alles klaarstaat voordat je gaat koken. Zorg voor een flinke voorraad kleine bakjes, schaaltjes of schoteltjes en zet alles afgewogen en gesneden klaar. Zo kun je je tijdens het koken volledig op het koken concentreren.

Ingrediënten

Het enige ingrediënt voor dit recept dat ik niet kon vinden was wit maanzaad. Volgens de marktkraamhoudster is dit ook een zeer zeldzaam ingrediënt. Ik heb blauw maanzaad meegenomen in plaats van wit maanzaad. 

De smaak van de kormasaus heeft veel 'lagen', of 'diepte'. Het is wat lastig onder woorden te brengen, maar er gebeurt bij iedere hap veel in je mond. Dit komt door de kruiden en specerijen die in bepaalde combinaties en hoeveelheden een bepaalde uitwerking hebben. Heerlijke saus bij de neutrale smaak van de eieren.

Dit gerecht is eenvoudig vegan te maken door de Griekse yoghurt te vergangen door plantaardige yoghurt.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

De Indiase keuken is zoveel meer dan curry →

Vega India van Paulami Joshi. Voedzame en vegetarische maaltijden, perfect voor de thuiskok

Lekker pittig platbrood →

Platbrood met een lekkere kaasvulling en chilivlokken

Aubergine, anders dan anders →

Aubergine op een andere manier. Erg lekker!

Lekkere romige stoof met bulgur →

Stoof met bulgur in plaats van rijst voor een langduriger verzadigd gevoel.

Een lekker romig drankje van pistache →

Afgeleid van een klassieker tijdens de feestdagen, badam milk (een amandeldrankje met specerijen)

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.