Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Even more Basics to Brilliance

Donna Hay

Verschijning: 07-11-2023

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Zalm met een vurige chiliolie

Uit: Even more Basics to Brilliance

28-03-2024 07:15 naar notities Rubriek: Getest

Zalm met chiliolieIn de knapperige chiliolie van Donna Hay gaat maar liefst 25 gram chilivlokken! Gelukkig eet je er per keer maar weinig van. De olie is waanzinnig lekker, maar je moet 'm wel echt met mate gebruiken. 

Ik gebruikte de olie bij de geschroeide zalm van pagina 22. De zalm schroei je dicht in een hete koekenpan, nog geen minuut per kant. Zo is zalm echt het allerlekkerst.

Bij de zalm zit een komkommersalade met kokosmelk. Dit past er goed bij en de kokosmelk geeft de nodige verkoeling na de chiliolie. 

Geen goedkoop gerecht, want goede zalm is nou eenmaal prijzig. Wel heel erg lekker en het recept en de smakencombinatie klopte weer als een zwerende vinger.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Levert Donna Hay opnieuw? →

Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?

Knoflook smaakbompasta →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een pasta waar knoflookliefhebbers hun vingers bij af zullen likken.

Gekaramelliseerde uien op drie manieren →

Tranen met tuiten bij het snijden van 2 kilo uien, maar zeer de moeite waar. Gekaramelliseerde-uienpasta met krokante salie.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Review [46] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Lijstjes [1] →