Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino

Uit: Ti amo Roma

27-04-2024 08:00 Rubriek: Review

Ti Amo RomaVoordat ik kon kiezen wat ik ging koken uit Ti Amo Roma van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup heb ik het boek wel 10 keer van voor naar achteren doorgebladerd. In het koude voorjaar dat we hier in Nederland hebben op dit moment ging ik helemaal op in de zonnige, zomerse foto's die in het boek staan.

Rome in het voorjaar heeft iets magisch. De stad heeft inderdaad zijn eigen bijzondere charme.

Ik heb uitendelijk vier recepten gekozen die ik heb gemaakt om uit te proberen. De afgelopen dagen heb je daarover kunnen lezen, hier op Cookboogle en op Instagram en Facebook. Linkjes naar die artikelen vind je onderaan dit artikel.

Het boek

Ti Amo Roma is prachtig gemaakt. Zonnig, kleurig, zomers, vrolijk. De kaft is mooi vormgegeven, ik houd erg van deze vormgeving. Het papier is mooi stevig en als je het boek op een bepaalde pagina openlegt, blijft hij mooi openliggen. Waar je al niet op kan letten, maar dit is bij mij altijd een kleine ergernis. Je zult maar met je vieze kookhanden even willen kijken in het boek en dan slaat de pagina spontaan om, grrrrr.

De recepten

De reden dat ik zo'n moeite had met kiezen is dat werkelijk alle recepten er heerlijk uitzien. De Italiaanse keuken is dan ook een keuken die erg bij mijn smaakvoorkeuren past. Daarnaast is de inhoud van dit boek zo divers, dat er niet één recept tussen zit dat ik niet zou willen maken.

Het zijn stuk voor stuk authentieke recepten uit de Italiaanse hoofdstad en het gaat van IJskoffie op Italiaanse wijze, Romeinse soep met ei, gekruide lamskoteletten naar gebakken vis met tomaten, olijven en kappertjes. Ook een aantal ijsrecepten en een limoncello-tonic zijn terug te vinden in dit boek. En natuurlijk een torta della nonna. 

De recepten die ik heb getest klopten allemaal heel goed. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat dit voor de andere recepten niet geldt. We hebben erg genoten van de gerechten en de recepten zijn absoluut niet ingewikkeld. 

Conclusie

Hoeveel Italiaanse kookboeken zouden er intussen verschenen zijn? Echt heel veel. En toch voegt dit boek echt weer iets toe. Niet de gangbare Italiaanse gerechten, maar alles weer net even ander. Het is eigelijk heel eenvoudig: houd je van de Italiaanse keuken dan is dit boek een aanwinst in de kookboekencollectie. Ik kan een aankoop van harte aanbevelen!

Recept? Ja, er komt een recept!

Van Uitgeverij Deltas mocht ik een recept delen op Cookboogle. Via Instagram vroeg ik jullie waar jullie voorkeur naar uitging. Het werd de Italiaanse vlaai met cassisvulling. Morgen staat het recept online!

Wil je de volgende keer meestemmen? Volg esthers_cookboogle dan op Instagram!

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Heerlijke gevulde auberginerolletjes →

Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel →

De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.

Recept [42] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Speculaasbrokken →

Heerlijke speculaasbrokken van Oma Anneke

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Lijstjes [1] →

Getest [145] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Kletskoppen →

Een hard, dun en knapperig koekje. Erg lekker bij een kopje stevige koffie of een warme kopje thee.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Review [43] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?