27-04-2024 08:00 Rubriek: Review
Voordat ik kon kiezen wat ik ging koken uit Ti Amo Roma van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup heb ik het boek wel 10 keer van voor naar achteren doorgebladerd. In het koude voorjaar dat we hier in Nederland hebben op dit moment ging ik helemaal op in de zonnige, zomerse foto's die in het boek staan.
Rome in het voorjaar heeft iets magisch. De stad heeft inderdaad zijn eigen bijzondere charme.
Ik heb uitendelijk vier recepten gekozen die ik heb gemaakt om uit te proberen. De afgelopen dagen heb je daarover kunnen lezen, hier op Cookboogle en op Instagram en Facebook. Linkjes naar die artikelen vind je onderaan dit artikel.
Het boek
Ti Amo Roma is prachtig gemaakt. Zonnig, kleurig, zomers, vrolijk. De kaft is mooi vormgegeven, ik houd erg van deze vormgeving. Het papier is mooi stevig en als je het boek op een bepaalde pagina openlegt, blijft hij mooi openliggen. Waar je al niet op kan letten, maar dit is bij mij altijd een kleine ergernis. Je zult maar met je vieze kookhanden even willen kijken in het boek en dan slaat de pagina spontaan om, grrrrr.
De recepten
De reden dat ik zo'n moeite had met kiezen is dat werkelijk alle recepten er heerlijk uitzien. De Italiaanse keuken is dan ook een keuken die erg bij mijn smaakvoorkeuren past. Daarnaast is de inhoud van dit boek zo divers, dat er niet één recept tussen zit dat ik niet zou willen maken.
Het zijn stuk voor stuk authentieke recepten uit de Italiaanse hoofdstad en het gaat van IJskoffie op Italiaanse wijze, Romeinse soep met ei, gekruide lamskoteletten naar gebakken vis met tomaten, olijven en kappertjes. Ook een aantal ijsrecepten en een limoncello-tonic zijn terug te vinden in dit boek. En natuurlijk een torta della nonna.
De recepten die ik heb getest klopten allemaal heel goed. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat dit voor de andere recepten niet geldt. We hebben erg genoten van de gerechten en de recepten zijn absoluut niet ingewikkeld.
Conclusie
Hoeveel Italiaanse kookboeken zouden er intussen verschenen zijn? Echt heel veel. En toch voegt dit boek echt weer iets toe. Niet de gangbare Italiaanse gerechten, maar alles weer net even ander. Het is eigelijk heel eenvoudig: houd je van de Italiaanse keuken dan is dit boek een aanwinst in de kookboekencollectie. Ik kan een aankoop van harte aanbevelen!
Recept? Ja, er komt een recept!
Van Uitgeverij Deltas mocht ik een recept delen op Cookboogle. Via Instagram vroeg ik jullie waar jullie voorkeur naar uitging. Het werd de Italiaanse vlaai met cassisvulling. Morgen staat het recept online!
Wil je de volgende keer meestemmen? Volg esthers_cookboogle dan op Instagram!