Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht

Uit: Flavour

05-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Geroosterde tomaten met labneh en sumakolieIn de klassieke Perzische keuken worden geroosterde tomaten veel gegeten als bijgerecht. De tomaten worden dan vaak op een houtskoolbarbecue geroosterd tot het vel geblakerd is en het zachte vruchtvlees van binnen lekker sappig is. 

In Flavour combineert de schrijfster de tomaten met labneh (met zout vermengde uitgelekte yoghurt) en een specerijenolie. 

We aten het als bijgerecht bij deze plaattaart en we aten onze vingers erbij op. Wat was dit lekker en wat is het ontzettend eenvoudig te maken. 

Deze tomaten combineren ook fantastisch met een goed stuk gegrild vlees of vis of op een schotel, samen met andere gegrilde/geroosterde groenten. Heerlijk!

Geroosterde tomaten met lebneh en sumakolie

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Review [52] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [61] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Curry met kip en aardappel →

Lekkere pittige (aan te passen naar smaak) curry met aardappel en kip

Recept: Tagliatelle met truffel →

Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.