Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grieks!

Georgina Hayden

Verschijning: 25-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: auberginetaart met granaatappel en kruiden

Uit: Grieks!

31-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

AuberginetaartAubergines hebben wat meer kooktijd en wat meer vet nodig dan de meeste mensen ze gunnen. Als je dat doet smaken ze fantastisch.

In Grieks! staat een hartige aubergine tarte tatin (taart die ondersteboven wordt gebakken) waarin de aubergine fluweelzacht is.

De groene pepers zorgen voor een beetje pit, de granaatappelpitjes voor een lekkere crunch en de rodewijnazijn voegt een licht zuurtje toe.

Maar wat echt het verschil maakt is de granaatappelmelasse. Melasse is een stroopachtige substantie en de granaatappelvariant doet heel in de verte een beetje denken aan balsamicostroop. De smaak laat zich moelijk in woorden vangen, maar ga het vooral eens proeven, want het is erg lekker.

Aubertinetaart

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Baklava Cheesecake →

Recensie: Grieks! Recepten voor elke dag →

In dit boek vind je de gerechten die Georgina Hayden het liefst elke dag kookt. Ongecompliceerd en gewoon lekker.

Getest: Kleverige garnalen met honing →

Garnalen en honing zijn een bijzondere combinatie. Maar het werkt wel!

Getest: Salade van gebakken rijst, granaatappel en kruiden →

Een rijstsalade met heerlijke frisse Griekse smaken.

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta →

Waanzinnig lekkere aardappelen met citroen en feta, geheel bereid in de oven.

Getest: Krokante Bloemkool met linzen en kruidige groene-olijvendressing →

Een zeer voedzame salade met een heerlijke dressing met eindeloos veel variatiemogelijkheden.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Lijstjes [1] →