Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Tasty Asia

Filip Poon

Verschijning: 08-05-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Tasty Asia

Uit: Tasty Asia

11-06-2024 08:00 Rubriek: Review

Tasty AsiaFilip Poon is een kok met een grote schare volgers op sociale media. Zijn Zweedse kanalen op YouTube, Tiktok en Instagram zijn erg populair. Hij groeide op in een Chinees-Zweeds huis met ouders die beiden van koken en eten houden. Mensen inspireren om creatiever te zijn in hun eigen keuken thuis is zijn missie.

De Aziatische keuken is een heel veelzijdige keuken. In Tasty Asia laat Poon ons zien hoe we zelf thuis het lekkerste Aziatische eten klaar kunnen maken. 

In de Aziatische keuken gaat het om de harmonie tussen zoet, zout, zuur, bitter en umami. Poon geeft hierover uitleg in het boek. Ook lees je over het keukengerei en de basisingrediënten die je nodig hebt om Aziatisch te kunnen koken. Dingen als mirin, rijstazijn, misopasta en kokosmelk horen bij de basisuitrusting. 

Veel dingen zijn online makkelijk te vinden en te bestellen maar zoek ook in je buurt eens naar een toko of een Aziatische supermarkt. Het is een feest om door zo'n winkel te dwalen en te ontdekken wat er allemaal te vinden is. 

De inhoud van het boek

Tasty Asia is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk gaat over voor- en bijgerechten. In dit hoofdstuk vind je bijvoorbeeld loempia's met zelfgemaakte zoete chilisaus, yakitori en dumplings. 

Het tweede hoofdstuk gaat over Streetfood. In dit hoofdstuk vind je bijvoorbeeld Bao Buns, Pad Thai en Korean Fried Chicken. In dit hoofdstuk vind je ook informatie over welke noedels je het beste waarvoor kunt gebruiken en hoe je het beste kan wokken. 

In het hoofdstuk Doordeweeks staan snelle en makkelijke recepten als Tom kha kai (pittige kokossoep met kip), Rode kip curry, Japanse curry en Nasi Goreng. In dit hoofdstuk vind je ook uitleg over de vijfde basissmaak umami.

In het hoofdstuk Weekend staan gerechten voor de bereiding waarvan je iets meer tijd nodig hebt, zoals Orange chicken, Kipspiesjes met pindasaus en Knapperige Pekingeend.

Conclusie

Tasty Asia geeft je 65 Aziatische recepten, niet uit een specifiek land maar uit het bredere Oost-Azië. De gerechten die ik heb getest waren allemaal eenvoudig te maken en de recepten zijn duidelijk geschreven. Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn de recepten goed vertaald en kloppen ze. De gerechten die ik heb gemaakt waren in ieder geval heel erg lekker.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Korean Fried Chicken →

Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!

Getest: Pad Thai →

Pad Thai is niet moeilijk te maken, een heerlijk gerecht met tofu en garnalen. De Pad Thaisaus is top!

Getest: Nasi Goreng streetfood style →

Fried rice streetfood style, met alle karakteristieke smaken die daarbij horen.

Getest: Rode kipcurry →

Een supersnelle en super makkelijke, romige curry: Rode Kipcurry

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.