Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het groene kookboek

Rukmini Iyer

Verschijning: 12-06-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Paneercurry met spinazie

Uit: Het groene kookboek

26-06-2024 07:24 naar notities Rubriek: Getest

Na de supersimpele Orzo was dit recept een stuk uitgebreider. Minder simpel, maar wederom spot on. Alles klopt, van de ingrediëntenlijst tot de tips (pagina 232) om basmatirijst perfect droog te krijgen.

Paneer is niet in elke supermarkt te vinden, maar Halloumi zou vergelijkbaar moeten zijn en dit ligt wel in elke supermarkt. Die bak je dus in blokjes goudbruin, om daar vervolgens de currysaus met spinazie bij te doen. 

Wel zuinig zijn met het komijnzaad, want dat heeft de neiging om de smaak te overheersen. Rukmini Iyer had de verhoudingen prima voor elkaar.

Als je mensen wilt verrassen met een bijzondere dis en geen uren hebt om in de keuken te staan, is dit echt een aanrader. En dit boek krijgt een vaste plek in mijn keuken. 

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het Groene Kookboek →

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Recept: Krokant gebakken ravioli met zure room dip →

Een makkelijk maar zeer smaakvol hapje. Let op: niet voor zelfmaakpuristen!

Getest: Alles-in-één-orzo →

Als de titel van het boek zegt: Minimale inspanning, Maximaal resultaat, ben ik al om. Een ovenschaal vol lekker en gezond eten.

Getest: Doperwt-dragon-roomkaastaart →

Ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag. De taart zo in een zucht en een vloek in elkaar en de oven doet het werk.

Getest: Ultieme chili met walnoten & chocolade →

Een heerlijke vegetarische chili met pure chocolade, die echt een extra laag toevoegt aan de smaak.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?