27-06-2024 07:25 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen om te delen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 12 tot 16 minuten
- 250 g kant-en-klare verse ravioli (bijv. spinazie of kaas en tomaat)
- 11⁄2 el olijfolie
- snufje zeezoutvlokken
- handvol geraspte vegetarische
- Parmezaanse kaas
Voor de dip
- 150 ml zure room
- 2 el fijngesneden bieslook
- zeezoutvlokken, naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Leg de ravioli in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat die groot genoeg is om alles er in één laag in te doen; haal deegkussentjes die aan elkaar vast- zitten voorzichtig los. Sprenkel dan de olijfolie erover, bestrooi met zeezout en meng voorzichtig met je handen zodat alles met een dun laagje olie bedekt is.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 15 minuten tot de ravioli eruitziet als krokante, goudbruine ‘planeetjes’ (controleer na 12 minuten en zet zo nodig nog 3-4 minuten terug in de oven).
Meng intussen de zure room en bieslook in een kom en breng op smaak met zeezout.
Serveer de deegkussentjes binnen 5 minuten – ze zijn het lekkerst als ze warm zijn. Je kunt ze ook van tevoren maken en vlak voor het opdienen nog even in een hete oven opwarmen.