Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak

Uit: Flavour

09-05-2024 08:00 Rubriek: Review

Flavour - Sabrina GhayourIk was nog niet zo heel bekend met het repertoire van Sabrina Ghayour - al heeft ze inmiddels al zeven titels op haar naam staan - en ik ben zeer aangenaam verrast!

Allereerst: die prachtige cover. Als je ernaar kijkt krijg je al trek. Althans, ik wel. 

De cover is verder mooi stevig en er is gekozen voor kwalitatief goed papier dat tegen een stootje kan en dat is in de keuken geen overbodige luxe. En ook belangrijk: het leeslintje is aanwezig. Natuurlijk geen must, maar ik vind het altijd prettig als het in een boek zit. Vandaar ook het CookBoogle logo!

Natuurlijk heb ik weer flink gekookt uit het boek. Onder dit artikel vind je linkjes naar de verschillende gerechten die ik heb geprobeerd. Absoluut favoriet tot nu toe: de geroosterde tomaten met labneh en sumakolie. Die heb ik eerst bescheiden voor onszelf gemaakt om te proeven en vervolgens ook voor bij een etentje. Heel eenvoudig en supersmakelijk. 

Dat geldt overigens voor veel gerechten uit het boek. De receptuur klopt als een bus. Niet alles is geschikt voor de absolute beginner, maar heel veel recepten in dit boek zijn niet ingewikkeld en zeer geschikt om lekker mee uit te pakken. 

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen bekend is met de smaken van het Midden-Oosten. Is dat het geval, ga het dan echt eens proberen. Het is een zeer smaakvolle en aromatische keuken. En zoals de schrijfster het zelf zegt: 'Het leven is te kort voor om flauwe gerechten te eten'. 

De recepten zijn ook zeer geschikt om mee te variëren en te experimenteren. Je kunt smaken eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak, iets weglaten of juist iets toevoegen. 

Conclusie

'Flavour' hoort op je verlanglijstje als je houdt van Midden-Oosterse smaken of als je de Midden-Oosterse keuken wilt ontdekken. Het is een uitstekend startpunt. De meeste recepten zijn niet ingewikkeld en in korte tijd te maken. Soms is er wat meer tijd nodig, maar daar zijn weekend voor uitgevonden, toch?

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht →

De klassieke manier van roosteren van hele tomaten is op de houtskoolbarbecue. In Flavour is het recept aangepast voor bereiding in de keuken. Een must voor iedere tomatenliefhebber.

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Recept [52] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Sukadelapjes - draadjesvlees van oma →

Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.

Recept: Witlofschotel met gevulde eitjes →

Een klassieker met een twist: witlof, ham en kaas geserveerd met gevulde eitjes

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven →

Een prachtig hoofdgerecht voor op de kersttafel.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [155] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Vanillevla →

Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Getest: Stamppot rucola met gesmolten kaas →

Oerhollandse stammpot, maar niet met boerenkool of andijvie maar met rucola en dat maakt 'm lekker pittig.

Getest: Kippensoep →

Oerhollandse kippensoep naar recept van Rudolph van Veen.

Review [47] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recensie: Van de Plank →

'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Lijstjes [1] →