09-05-2024 08:00 Rubriek: Review
Ik was nog niet zo heel bekend met het repertoire van Sabrina Ghayour - al heeft ze inmiddels al zeven titels op haar naam staan - en ik ben zeer aangenaam verrast!
Allereerst: die prachtige cover. Als je ernaar kijkt krijg je al trek. Althans, ik wel.
De cover is verder mooi stevig en er is gekozen voor kwalitatief goed papier dat tegen een stootje kan en dat is in de keuken geen overbodige luxe. En ook belangrijk: het leeslintje is aanwezig. Natuurlijk geen must, maar ik vind het altijd prettig als het in een boek zit. Vandaar ook het CookBoogle logo!
Natuurlijk heb ik weer flink gekookt uit het boek. Onder dit artikel vind je linkjes naar de verschillende gerechten die ik heb geprobeerd. Absoluut favoriet tot nu toe: de geroosterde tomaten met labneh en sumakolie. Die heb ik eerst bescheiden voor onszelf gemaakt om te proeven en vervolgens ook voor bij een etentje. Heel eenvoudig en supersmakelijk.
Dat geldt overigens voor veel gerechten uit het boek. De receptuur klopt als een bus. Niet alles is geschikt voor de absolute beginner, maar heel veel recepten in dit boek zijn niet ingewikkeld en zeer geschikt om lekker mee uit te pakken.
Ik kan me voorstellen dat niet iedereen bekend is met de smaken van het Midden-Oosten. Is dat het geval, ga het dan echt eens proberen. Het is een zeer smaakvolle en aromatische keuken. En zoals de schrijfster het zelf zegt: 'Het leven is te kort voor om flauwe gerechten te eten'.
De recepten zijn ook zeer geschikt om mee te variëren en te experimenteren. Je kunt smaken eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak, iets weglaten of juist iets toevoegen.
Conclusie
'Flavour' hoort op je verlanglijstje als je houdt van Midden-Oosterse smaken of als je de Midden-Oosterse keuken wilt ontdekken. Het is een uitstekend startpunt. De meeste recepten zijn niet ingewikkeld en in korte tijd te maken. Soms is er wat meer tijd nodig, maar daar zijn weekend voor uitgevonden, toch?