Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grieks!

Georgina Hayden

Verschijning: 25-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta

Uit: Grieks!

30-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Geroosterde aardappelenDe aardappel is denk ik één van de veelzijdigste ingrediënten die er is. Je kunt er zo enorm veel mee doen!

In dit recept worden de aardappelen in een braadslee gaar gemaakt in de oven in een bouillon met allerlei lekkers.

Na een uur is de bouillon volledig opgenomen/ingekookt en dan bak je de aardappelen nog een klein half uurtje (in mijn oven iets minder lang) tot de aardappelen goudbruin en krokant zijn.

Nadat ze uit de oven komen verkruimel je er wat feta over en heb je werkelijk een feestmaal met heel veel smaak.

Het is een makkelijk recept, waar je wel even de tijd voor moet nemen. De tijd zit 'm niet in de bereiding, maar meer in de oventijd.

Geroosterde aardappels  

Categorieën: bijgerecht, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Baklava Cheesecake →

Recensie: Grieks! Recepten voor elke dag →

In dit boek vind je de gerechten die Georgina Hayden het liefst elke dag kookt. Ongecompliceerd en gewoon lekker.

Getest: Kleverige garnalen met honing →

Garnalen en honing zijn een bijzondere combinatie. Maar het werkt wel!

Getest: Salade van gebakken rijst, granaatappel en kruiden →

Een rijstsalade met heerlijke frisse Griekse smaken.

Getest: auberginetaart met granaatappel en kruiden →

Aubergines hebben bij de bereiding wat aandacht nodig, maar als je ze die geeft, dan smaken ze fantastisch.

Getest: Krokante Bloemkool met linzen en kruidige groene-olijvendressing →

Een zeer voedzame salade met een heerlijke dressing met eindeloos veel variatiemogelijkheden.

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.