Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling

Uit: Flavour

08-05-2024 08:05 naar notities Rubriek: Getest

Filodeeg en ik zijn geen vrienden. Ook deze keer weer niet. Ik ben te ongeduldig denk ik. Het flinterdunne deeg scheurt snel en is weinig vergevingsgezind. 

Maar ... het is me gelukt! Ik kreeg de heerlijke vulling van kastanjeschampignons ingerold in filodeeg en heb ze gebakken in de oven. En ze waren heerlijk! We hebben ermee geluncht en aten er een sweet chilisauce bij. 

Het recept is goed te volgen, het vouwen van de rolletjes wordt ook duidelijk omschreven. Maar wees dus voorzichtig en geduldig met het deeg.

Zoals je op de foto ziet zijn ze iets te ver. Ik had ze een paar minuten eerder uit de oven moeten halen. Let altijd op, want de ene oven is de andere niet. Ik heb mijn oven(s) nu ruim een jaar intensief in gebruik en merk dat gerechten in mijn oven op de aangegeven temperatuur iets minder tijd nodig hebben. 

Zo leer je je apparatuur goed kennen.

Börek met kastanjechampignons

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht →

De klassieke manier van roosteren van hele tomaten is op de houtskoolbarbecue. In Flavour is het recept aangepast voor bereiding in de keuken. Een must voor iedere tomatenliefhebber.

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Getest [140] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Recept [38] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Review [40] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Lijstjes [1] →