Uit de keuken van Cookboogle | Gevonden bij: zoete aardappel [67]

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Aangekondigd: november 2024

02-11-2024 07:30 Rubriek: Aangekondigd

Kookboeken om naar uit te kijken in november 2024. In ieder geval maar liefst drie airfryertitels.

Airfryer all dayAirfryer all day

  • 77 originele recepten voor het superhandige toestel
  • Met stap-voor-stap beschrijvingen, zodat het zeker niet kan mislukken
  • Van de chef van de bekende Thermomixboeken

De airfryer - het keukenapparaat dat voedsel krokant bakt met hete lucht en bijgevolg gezonder is dan traditionele friteuses - is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Ook de gekende hobbykok Claudia Allemeersch is grote fan van het superhandige toestel.

Voor Aifryer all day creëerde ze 77 overheerlijke unieke gerechten met de haar gekende speciale touch. Van voorgerecht tot dessert, alle recepten zijn steevast makkelijk en snel te bereiden.

Bron: titelbank
Titel: Airfryer all day
Uitgever: Lannoo
Prijs: 27,99 euro
Verschijnt: 20 november 2024

 

Airfryer bijbelAirfryer Bijbel

In Airfryerbijbel van Bas Robben vind je meer dan 200 recepten die je met de airfryer kunt maken. Van knapperige snacks zoals kipnuggets met za'atar en peterseliemayo of crispy tofu met kokos-chutney en ingelegde radijs, tot doordeweekse maaltijden zoals kabeljauw met mandarijn-chiliboter of gepofte aardappel met burrata. Gebruik je airfryer in het weekend om Thaise slow roasted ribeye of Indiase groentestoof te maken, rooster aubergine met pittige tahini en suikerpinda's of bak een fudgy bananencake of shortbread met espresso en hazelnoten.

Bron: titelbank
Titel: Airfryerbijbel
Uitgever: Carrera
Prijs: 34,99 euro
Verschijningsdatum 19 november 2024

 

Bakken in de airfryerBakken in de Airfryer

De airfryer wordt vooral gebruikt voor frietjes, snacks en het afbakken van broodjes. Maar de airfryer kan veel meer…

De airfryer is een alleskunner volgens Simone van der Koelen. En dat is precies wat ze wil laten zien in haar tweede boek bij Forte: Bakken in de airfryer. In dit boek bakt Simone heerlijke zoete broodjes, taart, cupcakes, broodjes en broden. Maar ook hartige snacks, hapjes, taarten en quiches. Met recepten voor een hartig monkey bread tot empanadas en sigari boregi.

Van koffiebroodjes tot baklava, schwarzwalder kirsch cupcakes en een funfetti taart. In dit boek vind je 75 zoete en hartige recepten. De bereidingstijd is korter dan in de traditionele oven.

Verder vind je veel praktische info zoals het omrekenen van een
ovenrecept, het aantal calorieën per recept, serveertips en extra recepten van dips.

Bron: titelbank
Titel: Bakken in de Airfryer
Uitgever: Forte
Prijs: 20,00 euro
Verschijningsdatum: 5 november 2024

 

CarbsCarbs Carbs Carbs

In dit boek staan de allerlekkerste gerechten met noedels, aardappels, pasta, rijst, peulvruchten, brood en deeg in de hoofdrol. Er staan fancy gerechten in voor etentjes, maar ook veel simpel comfortfood voor doordeweeks. Moderne frisse gerechten, perfect op smaak en zoals je ze ook in de leukere restaurants tegenkomt. Toch is het wel degelijk eten om thuis zelf te maken. Sommige recepten kosten een beetje tijd, maar alles is goed en zonder voorkennis te doen. Het zijn stuk voor stuk gerechten waar je blij van wordt en waar je meteen enorme zin in krijgt. 

Bron: titelbank
Titel: Carbs Carbs Carbs
Uitgever: Carrera
Prijs: 32,99
Verschijningsdatum: 6 november 2024

 

Colorful cookingColorful cooking

‘Koken is altijd mijn grootste liefde geweest. Het is mijn manier om te verbinden met de mensen om me heen, vooral met mijn familie. Niets is mooier dan mijn kinderen aan tafel te hebben, genietend van wat we samen hebben gemaakt. Als iedereen thuis is, begint het weekend op vrijdagavond standaard met Spaghetti Casa Herman. En op een luie zondag bakken we croques terwijl de geur van gebraden kip de keuken vult. Met taco’s op tafel denken we terug aan de smaken van Mexico.

 

In Colorful cooking komen die persoonlijke momenten, de invloeden van mijn reizen en het pure plezier van koken samen. Ik hoop dat je, wanneer je dit boek openslaat, het gevoel krijgt: dit kan ik ook. De meeste ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt, maar soms stel ik je ook voor een uitdaging, want die horen nu eenmaal bij het leven. Dit boek is mijn ode aan kleur, en aan de bevrijding die koken biedt. Geen regels, geen verwachtingen, geen ingewikkeldheid. Knallende smaken, knetterende kleuren en bovenal: plezier, plezier, plezier. Van het donker naar het feest.’

Bron: titelbank
Titel: Colorful Cooking
Uitgeverij: Nijgh en Van Ditmar
Prijs: 29,99 euro
Verschijningsdatum: 15 november 2024

Etenstijd!Etenstijd!

Al twee jaar lang klinken Teun en Yvette door de oortjes van hun trouwe luisteraars. In de podcast Etenstijd! hoor je tips, verhalen en de antwoorden op talloze luisteraarsvragen over eten – genoeg om een boek mee te vullen. Van airfryer tot zeezout, dit boek snijdt culinaire zaken in hapklare hoofdstukjes aan. Ga het gastronomische alfabet stelselmatig af, of volg de tips van Teun en Yvette en blader kriskras door het boek.

 

Wat is de definitie van een goed restaurant, hoe vind je er een, en welke wijn bestel je dan? In welk seizoen oogst Yvette de artisjokken en met wat voor saus serveert ze die? In welk aanrechtkasteel stooft Teun altijd zijn bonen, en welke apparaten fossiliseren in zijn keukenkast? Je leest het allemaal in Etenstijd!

Bron: titelbank
Titel: Etenstijd!
Uitgever: Nijgh en Van Ditmar
Prijs: 22,50 euro
Verschijningsdatum: 1 november 2024


Het lekkerste uit MaleisiëHet lekkerste uit Maleisië

Klassiekers en streekgerechten uit de meest veelzijdige keuken van Azië

De populariteit van Maleisie als vakantieland neemt toe, maar nog maar weinig mensen kennen de authentieke Maleisische keuken. Die keuken is een culinaire smeltkroes van veelzijdige smaken, beïnvloed door onder meer Maleiers en mensen uit China, India en de Peranakan. In Het lekkerste uit Maleisië schotelt chef Norman Musa ons met trots 60 Maleisische gerechten voor die je simpelweg móet eten.

* elk recept gefotografeerd
* van klassieke curry's tot streetfood en desserts
* in de culinaire reeks Het lekkerste uit...

Van klassiekers als nasi lemak en roti canai, streetfood snacks als popiah goreng (sticky loempia's) tot verrassende streekgerechten als kari ikan (viscurry) en desserts als bingka pandan (zoete pandanpudding). Voor doordeweekse dagen, etentjes met familie en vrienden, of feestdagen als Eid-al-Fitr en Chinees Nieuwjaar. Met Het lekkerste uit Maleisië, waarin smakelijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie, geniet je thuis van alle must eats.

Bron: titelbank
Titel: Het lekkerste uit Maleisië
Uitgever: Fontaine
Prijs: 29,99 euro
Verschijningsdatum: 12 november 2024

CheescakeIk zag wel dat je naar m'n Cheese Cake

Met dit verlekkerende cheesecakeboek doet Miljuschka haar bijnaam Cheesecake Queen eer aan: van classics tot feestnummers en cheesecake-kampioenen, elk met hun eigen moeilijkheidsgraad. Ze duikt daarnaast de geschiedenis van de cheesecake in en doet een deep dive in de cheesecake-basisprincipes. De meer dan 80 romige, zoete en soms zelfs hartige cheesecakes worden een vriend voor het leven – wedden?! 

Bron: titelbank
Titel: Ik zag wel dat je naar m'n Cheese Cake
Prijs: 34,99 euro
Verschijningsdatum: 19 november 2024

 

Let's CookKook mee!

Kook mee! is het allereerste kookboek van de Buddy Oliver, voor alle kinderen die zelf (of samen met ouders) de keuken in willen duiken. Van lekkere, makkelijke recepten voor ontbijt & brunch of family favourites voor s avonds, tot aan keukenskills waar kinderen heel hun leven wat aan hebben.

  • Zo maak je superlekker eten
  • Ruim 60 spannende recepten
  • Voor familie en vrienden
  • Een regenboog vol gerechten
  • Handige tips & tricks

Met dit kookboek heb je iets geweldigs in handen om je kinderen mee te leren koken.
Koken is een soort superkracht... Je bent nooit te jong om ongelooflijk lekkere dingen te maken! Jamie Oliver

Bron: titelbank
Titel: Kook Mee!
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: 24,99 euro 
Verschijningsdatum: 12 november 2024

Lekker HollandsLekker Hollands

Meer dan 70 recepten van toen en nu: Lekker Hollands van Rudolph van Veen is een ode aan de Nederlandse keuken. Want Japans, Thais of Italiaans, het is allemaal even heerlijk maar soms vergeten we hoe lekker onze eigen Hollandse keuken is! Van recepten voor boterkoek tot rode kool met appeltjes, Limburgs zuurvlees tot aan zelfgemaakte kibbeling: dit zijn de toppers die we vroeger aten, dit is de smaak van thuis.

  • Het nieuwste boek van Hollande Meester Rudolph van Veen
  • Met soepen & voorgerechten
  • van groente tot vis en vlees
  • heerlijke snacks & toetjes
  • en heerlijke baksels van de Meester Patissier

Bron: titelbank
Titel: Lekker Hollands
Uitgever: Kosmos 
Prijs: 27,99 euro
Verschijningsdatum: 5 november 2024

Ma petite pâtisserieMa petite pâtisserie
Ontdek al het heerlijks uit de Parijse pâtisserie in 'Ma petite pâtisserie' van Audrey Krief. Denk aan vanille-éclairs, madeleines en versgebrande crème-brûlée... Verscholen in de Amsterdamse Pijp vind je My Little Patisserie, een Frans zaakje dat bekendstaat als een klein stukje Parijs in Amsterdam. In dit kookboek onthult eigenaresse Audrey al haar favoriete recepten en leert ze je de kneepjes van het patissiervak. Maak stap voor stap soezendeeg, ontdek het geheim achter de perfecte crème chocolat en ervaar de magie van een perfecte batch madeleines. Strakke, klassieke vormgeving gecombineerd met sfeervolle fotografie met een vintage touch maken dit boek een échte eyecatcher. Daarmee is 'Ma petite pâtisserie' niet alleen een must-have voor de toegewijde thuisbakker, maar ook voor iedereen die zich even in Parijs wil wanen.

Audrey Krief is van origine Parisienne. Ze volgde een opleiding bij l'Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie en werkte bij verschillende Parijse patissiers voordat ze voor de liefde naar Nederland verhuisde en daar haar eigen zaak - My Little Patisserie - opende.

Bron: titelbank
Titel: Ma petite pâtisserie
Uitgever: Becht
Prijs: 29,99 euro
Verschijningsdatum: 6 november 2024

The Curry Guy KipThe Curry Guy Kip

The Curry Guy Kip: nieuwe toptitel van Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy. Maak de lekkerste spicy kiprecepten uit India en Zuidoost-Azië met The Curry Guy Kip. Wereldwijd is kip het meest gegeten stukje vlees: gebakken, gestoofd, gegrild, gepocheerd, gefrituurd of van de barbecue. Breid je repertoire kiprecepten uit met de nieuwstetitel van The Curry Guy en serveer de lekkerste gerechten. Snacks & voorgerechten, Aziatische kipcurry’s & stoofgerechten, gebakken & van de barbecue of sandwiches zoals báhn mì en keema pav. Ontdek het koken met karahi, de traditionele dikke, ronde en diepe kookpot (ook in Nederland gewoon te koop) en bekwaam je in de bereidingswijze zoals de straatventers dat in India doen. The Curry Guy Kip is niet compleet zonder basisrecepten en vele bijgerechten.Van snacks als kipsamosa uit Punjab en kip gebakken in pandanblad, tot en met kip korma karahi, kip vindaloo uit Goa en khagzi kebab van de barbecue. Serveer met de vele bijgerechten: chutney van groene peper met koriander, Thaise komkommersalade en raita. Maak zelf naan, paratha en flinterdunne rumali roti. In een oogopslag zie je of het recept snel te bereiden is of juist de tijd nodig heeft, glutenvrij is of van de barbecue komt. 

Bron: titelbank
Titel: The Curry Guy Kip
Uitgever: Good Cook
Prijs: 24,95 euro
Verschijningsdatum: 5 november 2024


too EasyToo Easy

Elke dag iets overheerlijks op tafel zetten hoeft geen uitdaging meer te zijn – met dit boek is koken too easy!

Ontdek tijdbesparende shortcuts om al je favorieten supersnel klaar te maken! Met een paar vaste items uit je voorraadkast en verse ingrediënten verander je in no-time deze recepten in de lekkerste maaltijden.

Maak snelle versies van favoriete klassiekers of ga voor slimme, smakelijke eenpansgerechten, en geef je doordeweekse repertoire een boost. Bovendien deelt Donna Hay twists op heerlijke recepten voor de airfryer: bliksemsnel, serieus lekker en met krokante, goudkleurige korstjes. Ze heeft ook aan de lekkere trek gedacht, met onweerstaanbare snacks en makkelijke, indrukwekkende desserts.

Bomvol nieuwe ideeën om vertrouwde ingrediënten eens heel anders te gebruiken voor gerechten die je keer op keer gaat maken. Geniet!

Elke dag iets overheerlijks op tafel zetten hoeft geen uitdaging meer te zijn – met dit boek is koken too easy!

Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay (1970) het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Donna is een internationaal fenomeen en zij staat voor toegankelijke maar creatieve recepten en prachtig beeld. Van haar kookboeken werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.

Bron: titelbank
Titel: Too Easy
Uitgever: Spectrum
Prijs: 32,50 euro
Verschijningsdatum: 7 november 2024

 

VisvoerVisvoer

Inmiddels kookten duizenden thuiskoks de heerlijkste kerst-, verjaardags- en familie- diners met behulp van de restaurantwaardige recepten van Tobias Camman. In 2022 verscheen 'Voer', het kookboek voor de beginnende foodsnob. In 2023 volgde 'Groenvoer', met daarin uitsluitend vegetarische gerechten. Beide boeken werden enthousiast ontvangen, en Groenvoer werd zelfs verkozen tot het beste boek van 2023 door de klanten van boekhandel Paagman. 'Visvoer' is voor liefhebbers van vis en schaal- en schelpdieren, en staat vol nieuwe, inspirerende recepten op topniveau. Zoals altijd fraai vormgegeven, helder verwoord en doorspekt met de nodige humor.De pers over 'Voer' en 'Groenvoer': ‘Wie met Camman kookt, oogst applaus.’ - Trouw ‘Tobias geeft culinaire inspiratie.’ - Niven Kunz, chef restaurant Triptique ‘Tobias weet met veel humor én kennis groenten naar een hoger niveau te tillen.’ - FavorFlav ‘Tobias heeft veel tijd, oprechte liefde en lol in dit waanzinnige boek gestoken. Dat zie je, en dat proef je.’ - Peter Gast, chef restaurant Graphite Amsterdam ‘Door dit boek leer ik eindelijk koken op het niveau waar ik zo graag op eet.’ - Jan Versteegh, podcasthost De Beste Smaak Van Nederland

Bron: titelbank
Titel: Visvoer
Uitgever: Blossom Books
Prijs: 34,99 euro
Verschijningsdatum: 4 november 2024

Meer zoekresultaten voor zoete aardappel [66]

Aangekondigd: oktober 2024 →

01-10-2024 Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

01-09-2024 Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Ansjovis als hoofdingrediënt én smaakmaker →

13-03-2024 Janssons Frestelse staat op pagina 43 van 'Het lekkerste uit Zweden'. Aardappelgratin met ansjovis: een gerecht voor de feestdagen.

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet →

16-04-2024 In deze champignonkroket zitten niet alleen champignons, maar ook allerlei andere paddenstoelen. Geurt heerlijk, smaakt fantastisch

Een zomerse lauwwarme 'salade' →

11-04-2024 Niet echt een salade, maar zeer geschikt voor een doordeweekse, zomerse dag.

Espresso Martini; shaken or stirred? →

23-03-2024 Een hippe cocktail uit 'Cocktails' van Tess Posthumus ... maar moet je deze martini nou shaken of stirren?

Gegrilde karbonades, aardappelen en radicchio van de kamado →

25-05-2024 Zeer smakelijke maaltijd met als verrassend hoogtepunt de kropjes sla van de barbecue

Gepocheerde roodbaars met pastinaken in mosterdsaus uit 'Hartstikke Mediterraan' →

23-01-2024 Een heerlijk gerecht met pastinaken. Kijk op pagina 89.

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine →

01-08-2024 Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!

Getest: Aubergine, courgette en halloumi uit de oven →

20-08-2024 Een heerlijke combinatie van de zoutige halloumi en het zoetige van de groenten als ze geroosterd worden in de oven.

Getest: De Flirtini →

17-06-2024 Een stevige, maar frambooszoete cocktail met een prachtige kleur.

Getest: Doperwten-pastinaaksoep met waterkersolie →

23-10-2024 Een goed vullende en gezonde maaltijdsoep.

Getest: Fries Suikerbrood →

28-10-2024 Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Fırında Patates Paçasi - Turkse aardappelpuree met knoflook →

21-08-2024 Zijdezachte aardappelpuree met een explosie aan smaken.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

12-10-2024 Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta →

30-05-2024 Waanzinnig lekkere aardappelen met citroen en feta, geheel bereid in de oven.

Getest: Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel →

25-07-2024 De zon in op je bord! Lichte, smaakvolle en vegetarische maaltijd van de bakplaat.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

24-10-2024 Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

15-07-2024 Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Limoncello-spritz →

18-06-2024 Van iedere likeur die goed combineert met prosecco kun je een lekkere spritz maken. Deze zomerse spritz is gemaakt met limoncello.

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels →

02-07-2024 Deze manier van aardappels bereiden is bekend, nieuw is die heerlijke chermoula-yoghurt die je erbij maakt.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

17-11-2024 Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

15-09-2024 Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Rozen-kardemom lassi →

19-06-2024 Een zoetzure lassi met een heerlijke rozengeur. Een verfrissend drankje.

Getest: Stamppot rucola met gesmolten kaas →

30-11-2024 Oerhollandse stammpot, maar niet met boerenkool of andijvie maar met rucola en dat maakt 'm lekker pittig.

Getest: Tarte tatin met rabarber →

05-06-2024 Houd je van rabarber? Dan is dit een recept voor jou! Een omgekeerde taart met rabarber.

Getest: Ubesoep / Paarse soep →

13-06-2024 Een bijzonder soepje gemaakt van Ube. Een paarse zoete aardappel.

Getest: Vanillevla →

01-12-2024 Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

15-04-2024 Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Izmir köftesi - Köfte uit Izmir met tomaat, ui en aardappel uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

26-02-2024 Zonnige köfte uit Izmir, te vinden op pagina 125

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

22-03-2024 Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

Knoflook smaakbompasta →

29-03-2024 In 'Even more Basics to Brilliance' staat een pasta waar knoflookliefhebbers hun vingers bij af zullen likken.

Kroketten in alle soorten en maten →

17-04-2024 Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Levert Donna Hay opnieuw? →

30-03-2024 Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?

Ouderwetse bloemkool met een papje →

09-04-2024 Aardappels, groente en vlees precies zoals mijn moeder het vroeger thuis ook maakte: bloemkool met een papje.

Portakalli Lokum - Turks fruit met sinaasappelsmaak uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

26-02-2024 Jammerlijk mislukt Turks fruit met sinaasappelsmaak, te vinden op pagina 182

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

10-07-2024 Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Eén pan, één portie →

20-09-2024 Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recensie: Heilig Boontje →

27-10-2024 Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Last Minute Dinners →

05-10-2024 Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Recensie: Makkelijke Kerst →

27-11-2024 Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

24-08-2024 De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Tasty Asia →

11-06-2024 Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.

Recensie: Ăn Cơm - Ga je mee op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken? →

15-06-2024 Ăn Cơm is een familiekookboek dat bomvol staat met lekkere Vietnamese recepten en prachtige verhalen.

Recept: Asperges - de makkelijkste manier van koken →

22-04-2024 Witte asperges bereiden kan op een hele makkelijke manier, in de oven!

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

28-04-2024 Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recept: Fondant-aardappelen →

22-04-2024 Een ontzettend lekkere bereiding van aardappelen. Je bakt de aardappelen goudbruin en daarna laat je ze garen in bouillon.

Recept: Granaatappel-negroni →

20-11-2024 Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Klassieke mosselen →

27-07-2024 Er zijn weer volop mosselen. Je kunt er heel veel mee doen, maar eerst moet je natuurlijk de klassieke manier proberen.

Recept: Knoflooksoep van gerookte knoflook →

07-10-2024 Licht gebonden knoflooksoep van gerookte knoflook (kan ook met gewone knoflook) en chorizo. Superzacht en romig.

Recept: Korean Fried Chicken →

16-06-2024 Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven →

26-11-2024 Een prachtig hoofdgerecht voor op de kersttafel.

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

31-10-2024 De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

23-08-2024 Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

20-10-2024 Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Snelle BBQ-salade →

24-05-2024 Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Recept: Sukadelapjes - draadjesvlees van oma →

03-12-2024 Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.

Recept: Tomatensoep met balletjes →

04-12-2024 Voor de uiteindelijke smaak van de soep maakt het heel veel uit welke tomaten je kiest. Voorroosteren van de tomaten geeft extra smaak!

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

18-09-2024 De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Witte Chocoladeschotsen met Candy Cane →

25-11-2024 Kerstiger dan deze zoete lekkernij wordt het niet!

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli →

21-03-2024 Zoete aardappelfrites met zware bonen aioli uit 'Toespijs' van Judith Cyrus. Smaak prima, maar helaas niet lekker knapperig.

The original: Ceviche →

31-03-2024 Een gerecht met een eigen feestdag: Ceviche het simpele en zeer smakelijke originele recept voor de thuiskok vind je in 'Master the Originals'.

Vis in tajine uit 'Hartstikke Mediterraan' →

23-01-2024 Een makkelijk en snel visgerecht. Kijk op pagina 91.

Vlaai met aardbeien en een puddingbodem →

14-05-2024 Een heerlijke vlaaibodem (niet te zoet!) die heel veel variatiemogelijkheden biedt. Eerste testrecept uit 'Het Bakmanifest'.

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

23-01-2024 Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Zweedse kipkerrie met .... banaan?! →

13-03-2024 Flygande Jacob - Zweedse kipkerrie uit 'Het lekkerste van Zweden' van Ingrid Hofstra op pagina 95.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

[] →

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Ansjovis als hoofdingrediënt én smaakmaker →

Janssons Frestelse staat op pagina 43 van 'Het lekkerste uit Zweden'. Aardappelgratin met ansjovis: een gerecht voor de feestdagen.

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet →

In deze champignonkroket zitten niet alleen champignons, maar ook allerlei andere paddenstoelen. Geurt heerlijk, smaakt fantastisch

Een zomerse lauwwarme 'salade' →

Niet echt een salade, maar zeer geschikt voor een doordeweekse, zomerse dag.

Espresso Martini; shaken or stirred? →

Een hippe cocktail uit 'Cocktails' van Tess Posthumus ... maar moet je deze martini nou shaken of stirren?

Gegrilde karbonades, aardappelen en radicchio van de kamado →

Zeer smakelijke maaltijd met als verrassend hoogtepunt de kropjes sla van de barbecue

Gepocheerde roodbaars met pastinaken in mosterdsaus uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Een heerlijk gerecht met pastinaken. Kijk op pagina 89.

Getest: Aardappelsalade, tonijnsteak en gegrilde aubergine →

Eenvoudige, snelle, poespasvrije barbecuerecepten. Daarvoor moet je Grillen en Chillen hebben!

Getest: Aubergine, courgette en halloumi uit de oven →

Een heerlijke combinatie van de zoutige halloumi en het zoetige van de groenten als ze geroosterd worden in de oven.

Getest: De Flirtini →

Een stevige, maar frambooszoete cocktail met een prachtige kleur.

Getest: Doperwten-pastinaaksoep met waterkersolie →

Een goed vullende en gezonde maaltijdsoep.

Getest: Fries Suikerbrood →

Zoet brood eten we niet veel in Nederland. Fries suikerbrood moet je absoluut wel een keer proberen. Zelfgemaakt uiteraard het allerlekkerst.

Getest: Fırında Patates Paçasi - Turkse aardappelpuree met knoflook →

Zijdezachte aardappelpuree met een explosie aan smaken.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta →

Waanzinnig lekkere aardappelen met citroen en feta, geheel bereid in de oven.

Getest: Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel →

De zon in op je bord! Lichte, smaakvolle en vegetarische maaltijd van de bakplaat.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Getest: In folie gebakken garnalen in curry →

Een Caribische draai aan vis 'en papillote', garnalen in curry gebakken in de oven in folie.

Getest: Limoncello-spritz →

Van iedere likeur die goed combineert met prosecco kun je een lekkere spritz maken. Deze zomerse spritz is gemaakt met limoncello.

Getest: Mtuma: geplette nieuwe aardappels →

Deze manier van aardappels bereiden is bekend, nieuw is die heerlijke chermoula-yoghurt die je erbij maakt.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Rozen-kardemom lassi →

Een zoetzure lassi met een heerlijke rozengeur. Een verfrissend drankje.

Getest: Stamppot rucola met gesmolten kaas →

Oerhollandse stammpot, maar niet met boerenkool of andijvie maar met rucola en dat maakt 'm lekker pittig.

Getest: Tarte tatin met rabarber →

Houd je van rabarber? Dan is dit een recept voor jou! Een omgekeerde taart met rabarber.

Getest: Ubesoep / Paarse soep →

Een bijzonder soepje gemaakt van Ube. Een paarse zoete aardappel.

Getest: Vanillevla →

Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

Knoflook smaakbompasta →

In 'Even more Basics to Brilliance' staat een pasta waar knoflookliefhebbers hun vingers bij af zullen likken.

Kroketten in alle soorten en maten →

Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Levert Donna Hay opnieuw? →

Het is geen geheim: Donna Hay en ik zijn een match made in heaven. Voldoet 'Even more Basics tot Brilliance' ook weer aan de hoge verwachtingen?

Ouderwetse bloemkool met een papje →

Aardappels, groente en vlees precies zoals mijn moeder het vroeger thuis ook maakte: bloemkool met een papje.

Portakalli Lokum - Turks fruit met sinaasappelsmaak uit 'Het lekkerste uit Turkije' →

Jammerlijk mislukt Turks fruit met sinaasappelsmaak, te vinden op pagina 182

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Eén pan, één portie →

Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Tasty Asia →

Het is pittig, het is zuur, zoet en meestal tjokvol umami. Men kookt steeds vaker recepten uit de veelzijdige Aziatische keuken.

Recensie: Ăn Cơm - Ga je mee op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken? →

Ăn Cơm is een familiekookboek dat bomvol staat met lekkere Vietnamese recepten en prachtige verhalen.

Recept: Asperges - de makkelijkste manier van koken →

Witte asperges bereiden kan op een hele makkelijke manier, in de oven!

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recept: Fondant-aardappelen →

Een ontzettend lekkere bereiding van aardappelen. Je bakt de aardappelen goudbruin en daarna laat je ze garen in bouillon.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Klassieke mosselen →

Er zijn weer volop mosselen. Je kunt er heel veel mee doen, maar eerst moet je natuurlijk de klassieke manier proberen.

Recept: Knoflooksoep van gerookte knoflook →

Licht gebonden knoflooksoep van gerookte knoflook (kan ook met gewone knoflook) en chorizo. Superzacht en romig.

Recept: Korean Fried Chicken →

Heerlijke, knapperige, malse kip met een goddelijke pittige en zoetzure saus - deze mag je echt niet overslaan!

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven →

Een prachtig hoofdgerecht voor op de kersttafel.

Recept: Monchoutaart met aardbeien →

De zoete en frisse smaak van de aardbeien vormt de perfecte aanvulling op de romige laag eronder.

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Snelle BBQ-salade →

Een verrassend lekkere salade voor bij de barbecue, als lunch of als bijgerecht. Zo klaar en heel smaakvol.

Recept: Sukadelapjes - draadjesvlees van oma →

Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.

Recept: Tomatensoep met balletjes →

Voor de uiteindelijke smaak van de soep maakt het heel veel uit welke tomaten je kiest. Voorroosteren van de tomaten geeft extra smaak!

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Witte Chocoladeschotsen met Candy Cane →

Kerstiger dan deze zoete lekkernij wordt het niet!

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli →

Zoete aardappelfrites met zware bonen aioli uit 'Toespijs' van Judith Cyrus. Smaak prima, maar helaas niet lekker knapperig.

The original: Ceviche →

Een gerecht met een eigen feestdag: Ceviche het simpele en zeer smakelijke originele recept voor de thuiskok vind je in 'Master the Originals'.

Vis in tajine uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Een makkelijk en snel visgerecht. Kijk op pagina 91.

Vlaai met aardbeien en een puddingbodem →

Een heerlijke vlaaibodem (niet te zoet!) die heel veel variatiemogelijkheden biedt. Eerste testrecept uit 'Het Bakmanifest'.

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Zweedse kipkerrie met .... banaan?! →

Flygande Jacob - Zweedse kipkerrie uit 'Het lekkerste van Zweden' van Ingrid Hofstra op pagina 95.